Начало / Новини / Патриарх Неофит отбеляза своя 73-ти рожден ден

Патриарх Неофит отбеляза своя 73-ти рожден ден

Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отбелязва 73-и рожден ден с отслужването на архиерейска св. литургия в Троянския манастир.

Дни по-рано патриарх Неофит призовава всички, които желаят да изразят уважението си към него, да участват в дарителската кампания за набирането на средства за купуването на апарата ROTEM SIGMA за болницата „Шейново“, който е жизнено необходим за диагностицирането на кръвозагуба при пациенти с тежки усложнения.

За Негово Светейшество Троянския манастир е особено скъп, тъй като през 1973 година е подстриган за монах в св. обител. На тържественото богослужение той беше отличен със знак за почетен гражданин на Троян във връзка със 150-ата годишнина от основаването на града.

Службата в Троянския манастир бе възглавена от Великотърновския митрополит Григорий, а участие в нея взеха почти всички митрополити от Св. Синод, както и епископи на БПЦ. В края на тържествата бе осветено и Антимоното крило в Троянската обител, което бе реновирано през последните месеци.

За Ангел Карадаков

Виж още

Националната библиотека  ще се включи в честванията по повод 150-годишнината от учредяването на Българската екзархия

Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ще се включи в честванията по повод 150-годишнината ...