Начало / Новини / С водосвет започна новата учебна година в неделното училище към видинския храм „Св. Николай“

С водосвет започна новата учебна година в неделното училище към видинския храм „Св. Николай“

С водосвет отслужен от Негово Високопреосвещенство Видинския митриполит Даниил бе открита новата учебна година към неделното училище в храм „Св. Николай Мирликийски“, в крайдунавския град.

Митрополит Даниил пожела успех на всички дечица, които ще посещават училището и ще растат в Бога с вяра и надежда. 

Видинска св. митрополия организира Православно неделно училище към митрополитския храм „Св. Николай Мирликийски“, като в него ще бъдат извършвани следните дейности:

ВЕРОУЧЕНИЕ ЗА ДЕЦА – запознаване с основните истини на Православната вяра, евангелските добродетели, живота на светците на православната църква, църковните празници и традиции. Уроците са насочени да направят достъпни за децата осмислянето на православната вяра и начин на живот в съвременния свят. Вероучението оформя и усъвършенства подрастващата личност, дава на детето любов, увереност, посока и надежда в Христос.

Ръководител: преподавател по религия, Елена Велкова

ШКОЛА ПО ИКОНОПИС – за запознаване с технологията на православната икона, нейния език, символика, духовна ценност и предназначение. Занятията ще са теоретични и практически, с цел децата да получат богословска подготовка и познания за православната икона.

Ръководител: преподавател по религия и иконопис Елена Велкова

ШКОЛА ЗА ДРАМАТИЧНО И КУКЛЕНО ИЗКУСТВО – ще работи по творби на български и класически автори за запознаване и приобщаване на децата към изконните български и общочовешки ценности.

Ръководител: режисьор на куклен театър г-жа Мария Петрова

Новата 2018/2019 учебна година ще се открие на 14 октомври 2018 г. (неделя) от 11:30 часа в обновената зала на неделното училище в сградата на Епархийското училище до храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“.

Неделното училище приема в обявените школи деца и юноши от 5 до 18 години, като възрастовите групи ще се оформят в началото на учебната година.

За Ангел Карадаков

Виж още

Тържествен Пасхален благотворителен концерт “МОСТ НА НЕБЕСАТА”

На 15 май врачанското село Лиляче ще стане домакин на едно от значимите  културни събития ...