Начало / Новини / С водосвет започна новата учебна година в неделното училище към видинския храм „Св. Николай“

С водосвет започна новата учебна година в неделното училище към видинския храм „Св. Николай“

С водосвет отслужен от Негово Високопреосвещенство Видинския митриполит Даниил бе открита новата учебна година към неделното училище в храм „Св. Николай Мирликийски“, в крайдунавския град.

Митрополит Даниил пожела успех на всички дечица, които ще посещават училището и ще растат в Бога с вяра и надежда. 

Видинска св. митрополия организира Православно неделно училище към митрополитския храм „Св. Николай Мирликийски“, като в него ще бъдат извършвани следните дейности:

ВЕРОУЧЕНИЕ ЗА ДЕЦА – запознаване с основните истини на Православната вяра, евангелските добродетели, живота на светците на православната църква, църковните празници и традиции. Уроците са насочени да направят достъпни за децата осмислянето на православната вяра и начин на живот в съвременния свят. Вероучението оформя и усъвършенства подрастващата личност, дава на детето любов, увереност, посока и надежда в Христос.

Ръководител: преподавател по религия, Елена Велкова

ШКОЛА ПО ИКОНОПИС – за запознаване с технологията на православната икона, нейния език, символика, духовна ценност и предназначение. Занятията ще са теоретични и практически, с цел децата да получат богословска подготовка и познания за православната икона.

Ръководител: преподавател по религия и иконопис Елена Велкова

ШКОЛА ЗА ДРАМАТИЧНО И КУКЛЕНО ИЗКУСТВО – ще работи по творби на български и класически автори за запознаване и приобщаване на децата към изконните български и общочовешки ценности.

Ръководител: режисьор на куклен театър г-жа Мария Петрова

Новата 2018/2019 учебна година ще се открие на 14 октомври 2018 г. (неделя) от 11:30 часа в обновената зала на неделното училище в сградата на Епархийското училище до храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“.

Неделното училище приема в обявените школи деца и юноши от 5 до 18 години, като възрастовите групи ще се оформят в началото на учебната година.

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Григорий: Да пазим заветите на Светейшия патриарх Неофит, пребъдвайки в единството на вярата

В края на заупокойното богослужение по повод четиридесетия ден от кончината на Българския патриарх Неофит ...