Начало / Новини / Русенският митрополит Наум изрази съболезнования за жестоко убитата журналистка Виктория Маринова

Русенският митрополит Наум изрази съболезнования за жестоко убитата журналистка Виктория Маринова

Русенският митрополит Наум изрази своите искрени съболезнования на близките и роднините на жестоко убитата журналистка от Русе Виктория Маринова.

„Пребивавайки на служебно посещение в съседна Румъния, с голямо прискърбие узнахме за жестокото убийство в град Русе на журналиста Виктория Маринова. Изказваме искрени съболезнования на нейните близки, присъединяваме се към скръбта на нашите съграждани и сънародници, и призоваваме отговорните органи за бързо откриване на извършителя и сурово наказание за престъплението. Бог да прости Виктория!“, се казва в изявлението на митрополит Наум, поместено на неговата официална страница в социалната мрежа.

Виктория Маринова бе открита жестоко убита в неделя и до момента извършителят на престъплението не е открит. Междувременно в големите градове на страната се проведоха бдения в памет на русенската журналистка. Много свещеници отслужиха и панихида за нея и се помолиха на Бога за душата й, както и за бързо откриване на човека посегнал на живота й. Международните медии и световни агенции също съобщиха за престъплението, като припомниха и тъжната картина – България е на последно място по свобода на словото в целия Европейски съюз и на 111 място в света.

Екипът на сайта „Добротолюбие“ също изказва искрени съболезнования на близките и роднините на Виктория. Бог да я прости!

За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...