Начало / Новини / Повече от 300 души гледаха премиерата на филма „Градината на Пресвета Богородица“

Повече от 300 души гледаха премиерата на филма „Градината на Пресвета Богородица“

Повече от 300 души гледаха премиерата на документалния филм „Градината на Пресвета Богородица“ в Дом на киното, вчера.

Филмът беше представен премиерно пред българската публика в рамките на фестивала Sofia Biting Docs. Събитието събра богослови, духовници, вярващи и пътешественици.

Сред присъстващите бяха и петима официални гости от Зографски манастир Св. Вмчк. Георги, сред които игуменът на манастира архим. Амвросий.

Седмица преди прожекцията, билетите вече бяха изчерпани, а поради силния интерес, организаторите допуснаха в залата и правостоящи.

Филмът беше представен лично от продуцента Силвия Павлова.

„Градината на Пресвета Богородица“ представя ежедневието в Зографския манастир – единствения български манастир на полуостров Атон. Историята ни повежда в кухнята, в ателието, в градината и разбира се – в храма на манастира. Докато разкриват сърцата си пред камерата, монасите си спомнят и за неотдавнашната загадъчна поява на една икона. Разказът идва от самите участници в събитието, които и до ден днешен не спират да се дивят на случилото се.

Емоционална беше реакцията на публиката на тази интересна и неподправена история. Бурно одобрение и поздравления към екипа се чуваха сред отзивите след прожекцията.

Най-впечатлени, разбира се, бяха дамите, за които посещението на Света Гора е забранено.

За да отбележат премиерата, организаторите и братството на Зографския манастир бяха приготвили за всеки по чаша манастирско вино. „Добротолюбие“ ви срещна с продуцента на филма в края на миналия месец (тук). 

 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Нова книга с богословски изследвания по Християнска етика на проф. д-р Иван Панчовски излезе от печат

Нова книга с богословски изследвания по Християнска етика на проф. д-р Иван Панчовски излезе от ...