Начало / Uncategorized / За втора поредна година ще се проведе масово кръщение на деца, организирано под патронажа на патриарх Неофит

За втора поредна година ще се проведе масово кръщение на деца, организирано под патронажа на патриарх Неофит

За втора поредна година Националното кръщене ще се проведе в 11 града – София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Варна, Благоевград, Враца, Русе, Сливен, Шумен. Събитието се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит и Българската православна църква и бележи финала на „Направи го за България“ – кампанията на Движение за национална кауза за насърчаване на раждаемостта.

Началният час на Националното кръщене в София, в храм „Света София“, е 10:00 часа. Официални гости в София ще бъдат представители на Столична община и популярните лица, посланици на кампанията – Нели Хаджийска, Иван Христов, Ирина Тенчева, Мария Илиева, Владо Николов и Ути Бъчваров.

В столичния храм „Света София – Премъдрост Божия“ кръщението ще извършат Мелнишки митрополит Герасим и отец Ангел Ангелов – духовен надзорник на Софийска епархия и предстоятел на храма.

Водещият на „Тази сутрин“ по bTV  – Антон Хекимян, посланик на каузата, ще бъде специален гост в Стара Загора, където в храм „Свето Въведение Богородично“, се очаква Негово Светейшество патриарх Неофит да благослови всички деца и семейства, участници в инициативата. Националното кръщене и в останалите градове ще се проведе със съдействието на известните лица на кампанията. В Пловдив ще се присъедини Лазара Златарова, във Велико Търново – Юлияна Дончева, в Благоевград – Мария Гроздева, във Враца – Славена Вътова, а в Шумен – Иван Лечев.  

По информация на bTV.

За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...