Начало / Новини / „Домът на вярата“ – нова православна рубрика тръгва от 7 октомври в ефира на БНТ2

„Домът на вярата“ – нова православна рубрика тръгва от 7 октомври в ефира на БНТ2

Нова православна рубрика тръгва в ефира на БНТ2 от следващата неделя. „Домът на вярата“ ще ни среща и запознава с духовния живот в българските манастири, ще ни прави съпричастни на монашеския живот и ще насочва вниманието ни към духовните неща.

Новата рубрика ще бъде част от вече традиционното излъчване на неделната св. литургия. Студио няма да има, защото ще се прави в три от областните центрове на БНТ – София, Варна и Русе. Неделните литургии ще продължат да бъдат излъчвани, както следва от 9:00 часа, а рубриката „Домът на вярата“ ще бъде от 10:30 часа.

Продукцията има благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и разрешението на Софийския епархийски съвет да снима документални филми на територията на Софийска епархия, както и да се излъчват неделни литургии от втори храм в София.

Първият епизод на „Домът на вярата“ ще ни срещне с Драгалевския манастир и духовния живот в него. Продуценти на предаването са Ивайло Огнянов, Николай Табаков, сценаристи – Костадин Нушев, Иво Иванов, монтажист е Мариета Чуковска, оператор – Недялко Данов, а режисьор – Росен Елезов.

За Ангел Карадаков

Виж още

Със заупокойна литургия и с панихида беше почетена паметта на българския екзарх Йосиф

Тази година се навършват 183 години от рождението и 109 години от кончината на приснопаметния ...