Начало / Новини / Безплатна прожекция на филма „Светителя хирург“ във Варна

Безплатна прожекция на филма „Светителя хирург“ във Варна

На 5 октомври от 17 часа ще бъде прожектиран безплатно филмът за живота и чудесата на свети Лука Кримски „Светителят хирург“.

Прожекцията ще се състои в Пленарната зала на Община Варна. За прожекцията пристига и авторът на лентата, журналистът от Тв Европа Ангел Бончев. Представянето на филма „Светителят хирург“ е в рамките на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, който се провежда в СОК „Камчия“, но филмите, на които се обръща специално внимание, се прожектират и във Варна.

Филмът „Светителят хирург“ популяризира масово свети Лука Кримски в България. Той бе представян в София, Пловдив, Бургас, Ямбол, Враца, Асеновград, Стара Загора, Ловеч, Мадрид, Видин и на много други места. След като свети Лука Симферополски стана известен с чудотворството си в България бяха издадени до момента 8 книги посветени на него, 3 храма, а на много места в страната се четат акатисти и молебни канони на свети Лука Кримски. Към него се обръщат най-вече хора, на които им предстои тежка операция.

Автор, оператор и режисьор на лентата е водещият на новините на Тв Европа Ангел Бончев, който е работил върху нея почти две години. Вдъхновител на неговата работа е Пловдивският митрополит Николай.

За Ангел Карадаков

Виж още

Св. Синод излъчи тримата кандидати за патриаршеския престол

На 20 юни 2024 г., в Синодната палата започна процедурата по избор на тримата кандидати ...