Начало / Новини / 1500 ученици и над 400 деца от подготвителните групи изучават предмета „Религия“ в Петрич

1500 ученици и над 400 деца от подготвителните групи изучават предмета „Религия“ в Петрич

Над 1500 ученици от първи до трети клас, както и около 400 деца от подготвителните групи изучават предмета „Религия“ в община Петрич. 

За втора поредна година в най-югозападната ни община малчуганите се възпитават в устоите на православната вяра. Припомняме, че община Петрич бе пионер за област Благоевград по отношение на въвеждането на предмет «Религия» в предучилищна възраст, първи, втори и трети клас, като избираем предмет от учениците.

Графикът за изучаването на предмета е изготвен съвместно с директорите и е съгласуван с инспектората по образование. Освен в Петрич предмета „Религия“ се изучава в Сандански, Гоце Делчев, Банско и Благоевград. Неврокопска св. митрополия е първата епархия у нас, която започна да прави детски летни лагери, които се провеждат повече от 20 години в Хаджидимовския манастир. 

Православният-информационен център в Благоевград пък организира години наред поредици от занимания с деца и младежи, както в информиране и изучаване на вярата, така и в превантивни дейности срещу наркоманията и сектантски заблуди. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Деца засадиха дръвчета в двора на храм „Св. Атанасий“ в село Кърналово

Дни преди започването на пасхалните празници ученици от ОУ „Братя Миладинови“ в с. Кърналово, Община ...