Начало / Новини / Архим. Василий (Бакоянис) от Гръцката православна църква изнесе беседа за пътя на душата след смъртта

Архим. Василий (Бакоянис) от Гръцката православна църква изнесе беседа за пътя на душата след смъртта

Вчера в ателие „Къща за птици“, се състоя беседата на гръция архминадрит Василий от Атинската архиепископия на тема: „Душата след смъртта“. Беседата е организирана от сайта Православие БГ и бе първата среща за тази есен от поредицата беседи и дискусии „Православие и съвремие“.

Архим. Василий е автор на десетки книги, посветени на актуални за днешните християни проблеми. През 2012 г. на българския книжен пазар, благодарение на Синодалното издателство, излезе и една от книгите на архим. Василий със заглавие „Отвъд смъртта. Къде са нашите покойници и как да се погрижим за тях”. Книгата надниква във вълнуващата мистерия на човешкия опит след смъртта, представя любопитни примери на личен следсмъртен опит, упътва ни каква може да бъде нашата най-добра християнска грижа и подкрепа за душите на ближните, напуснали този свят.

Защо учението за прераждането е далечно на християнското разбиране? Съществуват ли т.нар. митарства според православните богослови? Какво е значението на молитвата за нашите починали близки? Това са само част от въпросите, на които архим. Василий отговори, като сподели още интересни и вълнуващи неща. Цялата беседа може да гледате по-долу. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Деца засадиха дръвчета в двора на храм „Св. Атанасий“ в село Кърналово

Дни преди започването на пасхалните празници ученици от ОУ „Братя Миладинови“ в с. Кърналово, Община ...