Начало / Новини / Представяне на Библейските курсове към храм Покров Богородичен

Представяне на Библейските курсове към храм Покров Богородичен

В Енорийския Център при Храм Покров Богородичен започва новата учебна година и освен катехизационните курсове по православно християнско вероучение за възрастни и деца, курсовете по иконопис, дърворезба и източно църковно пеене, стартират и два курса по изучаване на Свещеното писание. Програмата е тригодишна и включва курсовете по „Стар Завет“, „Нов Завет“ и „Посланията в Новия Завет“. 

Преподавател е г-жа Биляна Христова, богослов с дългогодишен преподавателски опит. Тя е завършила бакалавърска степен, а след това и магистратура по Богословие в БФ на СУ „Св. Кл. Охридски“ и магистратура по Начална предучилищна и Обща педагогика в същия университет.

Идеята за представянето на курса (с одобрението и подкрепата на ръководството на Енорийския център) е наша инициатива, на нейните курсисти. Впечатлени от досегашната съвместна работа с Биляна Христова, бихме желали повече хора да се докоснем до Словото Божие и да навлизаме в безкрайната Му мъдрост и спасителна благодат! 

Повече за курсовете може да видите тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия и се срещна с патриарх Йоан X, информира orthodoxianewsagency.gr. В ...