Начало / Uncategorized / Конференция на жени на свещеници се проведе в Албания

Конференция на жени на свещеници се проведе в Албания

Четири жени от различни православни юрисдикции от Съединените щати се събраха заедно със свои посестрими в Албания, за да проведат конференция за православните презвитери и дякониси на православната църква в Албания.

Тази инициатива е с благословението на Албанския архиепископ Анастасий. Близо 50 жени присъстваха на конференцията, която се проведе миналия уикенд в духовната академия „Възкресение Христово“.

Темата на конференцията бе: „Здрав дух, здраво тяло и здрава душа“ и се проведе на 21 септември, като една от основните цели на конференцията бе да предостави време за общуване между свещеническите съпруги и да предостави информация за ръководене на нашите семейства и себе си в един живот, който е здравословен за нашите души, тела и умове.

Много от участниците в конференцията изразиха почудата си от това, че за първи път участват на конференция на жените на свещениците. В края на двете сесии жените изразиха своята благодарност и към Албанската православна църква и Архиепископ Анастасий, който е инициирал събитието. 

Снимки: Албанска архиепископия

За Ангел Карадаков

Виж още

Тази неделя в предаването „Домът на вярата“ – храмовете в селата Червена вода и Писанец

Върху развалините на старата църква „Св. Йоан Предтеча“ в с. Червена вода през 1860 г. ...