Начало / Uncategorized / Конференция на жени на свещеници се проведе в Албания

Конференция на жени на свещеници се проведе в Албания

Четири жени от различни православни юрисдикции от Съединените щати се събраха заедно със свои посестрими в Албания, за да проведат конференция за православните презвитери и дякониси на православната църква в Албания.

Тази инициатива е с благословението на Албанския архиепископ Анастасий. Близо 50 жени присъстваха на конференцията, която се проведе миналия уикенд в духовната академия „Възкресение Христово“.

Темата на конференцията бе: „Здрав дух, здраво тяло и здрава душа“ и се проведе на 21 септември, като една от основните цели на конференцията бе да предостави време за общуване между свещеническите съпруги и да предостави информация за ръководене на нашите семейства и себе си в един живот, който е здравословен за нашите души, тела и умове.

Много от участниците в конференцията изразиха почудата си от това, че за първи път участват на конференция на жените на свещениците. В края на двете сесии жените изразиха своята благодарност и към Албанската православна църква и Архиепископ Анастасий, който е инициирал събитието. 

Снимки: Албанска архиепископия

За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...