Начало / Uncategorized / Започна новата учебна година във Варненския храм „Св. Атанасий”

Започна новата учебна година във Варненския храм „Св. Атанасий”

На 30.09.2018 г. с водосвет след Св. Литургия в храм „Св. Атанасий“ във Варна ще се открие новата учебна година за неделното училище и школите по изкуства. Занимания по пеене, изобразително изкуство, актьорско майсторство, вероучение и иконопис се предлагат за деца, имащи интереси в тези области. Водят се от специалисти и са безплатни. Графикът е следния:

 Детски хор „Ангели” – репетиции се провеждат всяка събота от 10:00 до 11:30 ч. Възрастовата група е от 6 до 12 години. Диригент и ръководител на хора е Евгения Григорова.

 Школа по изобразително изкуство и ръкоделие – занятията са всяка събота от 11:30 до 12:30. Възрастовата група е от 6 до 12 години. Преподавател е Веселина Василева.

 Неделно училище – Заниманията се провеждат всяка неделя от 10:15 до 11:30 ч. В този часови диапазон се обучават три групи. Има две групи от 6 до 8 години и една от 9 до 12 години. Преподаватели са Йоанна Калешева, Дияна Янчева, Лора Мариянова. В преподавателската дейност се включват и духовниците: ставрофорен иконом Дончо Александров и протоиерей Ясен Шинев.

 Школа по иконопис – всяка неделя от 11:30 до 12:30 ч. Работи се с деца от 7 до 16 годишна възраст разделени на две групи – от 7 до 10 г. и от 11 до 16 г. Преподаватели са иконописците Катя и Младен Костадинови.

 Школа по Актьорско майсторство – всяка неделя от 12:30 до 13:30 ч. в Възрастовата група е от 6 до 14 години. Преподаватели са актьорите Мариета и Стефан Златарски.

 От 5 октомври се подновяват и беседите, насочени към младежи и възрастни хора на теми изясняващи православната вяра и живота на християнина в света. Те се провеждат всеки петък от 18:00 ч. в залата за беседи при храма. За поредна година стартира и школата по иконопис за възрастни.

 Църковното настоятелство апелира към родителите, проявяващи загриженост за възпитанието и развиване талантите на децата си, да се възползват от предлаганите възможности. Записванията започват през тази седмица на място в храма от 8:00 до 18:00 ч. или на телефон 052/ 63 – 97 – 16.

Източник: http://mitropolia-varna.org/

За Николина Александрова

Виж още

В памет на Българския патриарх Неофит – брой на списание „Светодавец“

Уважаеми читатели, представяме ви новия брой на списание „Светодавец“, посветен на Българския патриарх Неофит. Говорим ...