Начало / Новини / Децата от неделното училище при варненския храм „Св. Архангел Михаил“ на поклонение в Рилския манастир

Децата от неделното училище при варненския храм „Св. Архангел Михаил“ на поклонение в Рилския манастир

Днес деца от неделното училище при Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил“ заминаха днес на поклонническо пътуване до Рилския манастир, съобщава arhangel.bg.

От духовния център напомнят, че в средата на седмицата младежи са заминали на поклонение в Св. Гора – Атон, то днес децата от неделното училище „Кандилце” набелязват своя първи поклоннически път. „А той има за цел сърцето на българската духовност – Рилската света обител. Ще бъдат заедно със своите учители и родители, а групата ще води отец Василий Шаган, ръководител на Духовно-просветния център“, добавят от центъра.

Интерсното на пътуването е, че то не е проско екскурзия, защото докато пътуват, в автобуса, децата ще разучат и тропара на св. Йоан Рилски, за да му го изпеят, когато пристигнат в манастира и се поклонят на мощите му. В неделя всички ще участват Божествената литургия, а след това ще се изкачат до пещерата на св. Йоан и аязмото. 

Втората им спирка е Враешкия манастир

След втора нощувка в Рилския манастир сутринта на 23 септември групата ще потегли към Врачешкия манастир „Св. Четиридесет мъченици” край Ботевград. Там малките поклонници ще се срещнат с игуменката – майка Касиана, ще чуят историята на манастира и на чудотворната икона на Божията Майка, която се съхранява в него. След като се поклонят на иконата, ще отидат и до аязмото, недалеч от манастира. А после – обратно към Варна.

За Ангел Карадаков

Виж още

Деца засадиха дръвчета в двора на храм „Св. Атанасий“ в село Кърналово

Дни преди започването на пасхалните празници ученици от ОУ „Братя Миладинови“ в с. Кърналово, Община ...