Начало / Uncategorized / Социалната кухня към храм “Св. Паисий Хилендарски“ в Стара Загора отново ще заработи

Социалната кухня към храм “Св. Паисий Хилендарски“ в Стара Загора отново ще заработи

Нова социална кухня се изгражда към храм “Свети Паисий Хилендарски“ в старозагорския квартал „Зора“. Строителните дейности са завършени и скоро предстои трапезарията да отвори врати.

Отец Йордан Карагеоргиев разказа, че социалната кухня към този храм функционира от години. Досега обаче нуждаещите се от подкрепа са били обслужвани чрез кетъринг, а желанието на свещенослужителите е храната да бъде приготвяна в собствена кухня към храма. Целта е да се намали цената и по този начин да се увеличи броят на хората, които могат да се възползват от топъл обяд.

Грубият строеж на трапезарията е готов. Остава да бъде електрифицирана и измазана. За завършването й е необходим гранитогрес около 40 квадрата и професионална техника за готвене, сподели отец Карагеоргиев и призова миряните с възможности за помощ.“Готварски печки за кухнята, големи хладилници, посуда, прибори и ще бъдем благодарни, ако се намерят хора да ни дарят. В натура, както се казва, не в средства.  Може и да е малко използвана, но още по-добре, ако е новичка, защото така по-лесно ще получим разрешително от ХЕИ“, сподели отец Карагеоргиев с молба към всички, които имат отношение към социалните дейности в Българската православна църква.

Източник: http://bnr.bg/starazagora

За Николина Александрова

Виж още

Бог и смъртта – беседа на отец Тома Хопко

Може ли да убиеш зародиш, вече оформен в майчината утроба, защото решаваш, че той не ...