Начало / Uncategorized / Социалната кухня към храм “Св. Паисий Хилендарски“ в Стара Загора отново ще заработи

Социалната кухня към храм “Св. Паисий Хилендарски“ в Стара Загора отново ще заработи

Нова социална кухня се изгражда към храм “Свети Паисий Хилендарски“ в старозагорския квартал „Зора“. Строителните дейности са завършени и скоро предстои трапезарията да отвори врати.

Отец Йордан Карагеоргиев разказа, че социалната кухня към този храм функционира от години. Досега обаче нуждаещите се от подкрепа са били обслужвани чрез кетъринг, а желанието на свещенослужителите е храната да бъде приготвяна в собствена кухня към храма. Целта е да се намали цената и по този начин да се увеличи броят на хората, които могат да се възползват от топъл обяд.

Грубият строеж на трапезарията е готов. Остава да бъде електрифицирана и измазана. За завършването й е необходим гранитогрес около 40 квадрата и професионална техника за готвене, сподели отец Карагеоргиев и призова миряните с възможности за помощ.“Готварски печки за кухнята, големи хладилници, посуда, прибори и ще бъдем благодарни, ако се намерят хора да ни дарят. В натура, както се казва, не в средства.  Може и да е малко използвана, но още по-добре, ако е новичка, защото така по-лесно ще получим разрешително от ХЕИ“, сподели отец Карагеоргиев с молба към всички, които имат отношение към социалните дейности в Българската православна църква.

Източник: http://bnr.bg/starazagora

За Николина Александрова

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...