Начало / Новини / Задържаха трима от нападателите в Роженския манастир

Задържаха трима от нападателите в Роженския манастир

Трима от нападателите в Роженския манастир са вече хванати, съобщи struma.com. По информация на местния вестник и тримата са от петричкото село Яворница.

В селото в момента се извършва полицейска операция по издирването и залавянето на престъпниците. Припомняме, че  късно вчера маскирани и въоръжени мъже са нахлули в Роженския манастир и се опитали да извършат обир. Престъпниците оказали физическо насилие над свещеника, който е бил в момента в манастира. 

По чудотворната икона на Майката Божия няма наранявания и посегателство. Крадците са били четирима мъже, които в опит да прикрият самоличността си са счупили някои от камерите на обителта. Лицата на извършителите обаче са видяни на 11 от камерите, съобщи Нова телевизия. Неврокопска св. митрополия публикува съобщение по случая. То гласи:

„С болка и тревога съобщаваме, че на 18.09.2018 г. вечерта бе извършено нападение над Роженския манастир „Св. Рождество Богородично“ и е оказано физическо насилие над духовно лице в манастира от група неизвестни засега извършители. В момента се провеждат следствени действия от компетентните органи, поради което достъпът до манастира днес ще бъде ограничен за неопределено време“.

За Ангел Карадаков

Виж още

В Кюстендил ще се проведе „Празник на православния дух и традиции“

Миналата седмица в Архиерейското наместничество в гр. Кюстендил бе проведена работна среща по повод организирането ...