Начало / Uncategorized / Нови книги на православния пазар – брой 3 

Нови книги на православния пазар – брой 3 

Уважаеми читатели и скъпи наши приятели, представяме ви трети брой на видеорубрика, в която ще ви срещаме със заглавия от православния книжен пазар.

Тази седмица ще ви представим една от книгите на митрополит Йеротей (Влахос). Той е един от най-изявените и продуктивни православни автори на съвремието с над 60 книги, преведени на десетки езици. Роден е през 1945 г. в Йоанина – Епир, Гърция. Завършва Богословския факултет на Солунския университет. През 1972 г. е ръкоположен за свещеник. Служи в Атинската архиепископия като проповедник и отговорник за работата с младежта. През 1995 г. е избран за митрополит на Навпакт и Св. Власий. Още от младежките си години проявява интерес към наследството на отците на Христовата църква, като специално се интересува от учението на св. Григорий Палама.

Книгата “Духовни ориентири за съвременното общество“ съдържа коментари по актуални проблеми на съвремието, интервюта и богословски размисли на митрополит Йеротей (Влахос). Сред темите, на които е отделено място в книгата, са евтаназията, абортите, съвременните погребални практики, наркотичната зависимост и др.

Ако вие самите сте чели православна книга, която ви е помогнала в духовния живот не се притеснявайте да ни пишете, за да я представим и препоръчаме на всички наши читатели. Може да ни пишете на адрес: dobrotoliubie@abv.bg

Приятно гледане.

За Николина Александрова

Виж още

Честваме празника Благовещение

В днешния ден християните възпоменават радостното за всички събитие: Ангел Божий донесъл на Дева Мария ...