Начало / Uncategorized / Грузинският патриарх Илия благослови деца за началото на учебната година

Грузинският патриарх Илия благослови деца за началото на учебната година

„Молим се Бог да ви даде таланта на учението, дара на любовта, търпението, смирението и послушанието“, каза Грузинският патриарх Илия II след като възглави молебен за настъпването на новата учебна година в Грузия и благослови деца и ученици. 

„Начало на премъдростта е Страхът Господен. Спомням си, когато бях в богословското училище, в семинарията. Учех с много талантливи млади хора. Един от тях завърши със златен медал… Духовната семинария ни дадоха чудесно образование и знания, а образованието е ценно, когато става част от човешкото същество, защото образованите и невярващи хора са опасни“, каза в словото си патриарх Илия. 

Той призова още младите хора да стоят здраво в духовността, в църква и със смирение да се развиват в духовните и светски знания. 

„Много е важно да имаме приятели. Спомням си моите приятели в семинарията и впоследствие в академията. Някои от тях се отличаваха с философско образование и заедно работехме върху учението си. Когато свършвахме лекциите, отивахме в библиотеката и търсехме философски книги, книги по логика и психология. Някои от тези книги, тогава бяха забранени…“, каза още предстоятеля на Грузинската църква. 

В края на словото си той призова учениците да не бъдат надменни и горделиви и да не критикуват своите учители, защото „критикуването и надменността са път към погибел“. 

По информация на Грузинската патриаршия. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Деца засадиха дръвчета в двора на храм „Св. Атанасий“ в село Кърналово

Дни преди започването на пасхалните празници ученици от ОУ „Братя Миладинови“ в с. Кърналово, Община ...