Начало / Uncategorized / Започна Седмица на православната книга във Варна

Започна Седмица на православната книга във Варна

От днес до 14 септември 2018 г. ще се проведе XX-то издание на Седмица на православната книга, под надслов „1125 години от Преславския събор“. Всички срещи ще се провеждат в зала „Пленарна“ на Община Варна.

Днес ще се представят доклади и издания:

– „Преславският събор от 893 година – историческа равносметка след единадесет века” – доклад от доц. д-р Тодор Тодоров, ръководител на Катедра „История и археология” към Факултета по хуманитарни науки на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”

– Представяне на книгата „Посланието на цариградския патриарх Фотий до българския княз Борис”, издание на Варненска и Великопреславска св. митрополия, от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан

– Представяне на книгата „Един живот изпълнен с чудеса – житие и молебен канон на св. мъченик Неофит”, издание на Синодално издателство на Българската православна църква, от Анула Христова, главен редактор „Книги” при Синодално издателство.

Очаквайте още подробности!

 

За Николина Александрова

Виж още

Митрополит Серафим благослови нов Национален пресклуб на БТА в Петрич

С тържествен водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, беше открит Национален пресклуб на ...