Начало / Uncategorized / 3 000 православни младежи от цял ​​свят взеха участие в откриването на срещата в Сибиу

3 000 православни младежи от цял ​​свят взеха участие в откриването на срещата в Сибиу

Над 3000 младежи от цял ​​свят присъстваха в четвъртък на церемонията по откриването на тазгодишната Международна среща на православните младежи, която се провежда в Сибиу.

Церемонията включваше представянето на всички делегации под надслова „парад на флаговете“ в присъствието на Негово Светейшество патриарх Даниил, митрополитът на Трансилвания Лаврентий, многобройни духовници, представители на светската власт и гости.

С приветствени думи се обърна Негово Светейшество патриарх Даниил (ТУК), както и митрополитът на Трансилвания Лаврентий, той приветства младежите на срещата и подчерта героизмът и жертвоготовността на  румънските герои за обединението на румънския народ.

Международната среща на православните младежи в Румъния се провежда за поредна година (в Бая Маре през 2013 и 2014 г., в Клуж-Напока през 2015 г., в Букурещ през 2016 г. и в Яши през 2017 г.).

Целта на срещите е създаването на контекст, в който младите хора могат да споделят православните си ценности и къде могат да станат проповедници на християнското послание, като го разпространяват в своите общности.Deschiderea-ITO-2018.x71918

Снимка:http://basilica.ro/

За Николина Александрова

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...