Начало / Uncategorized / Познайте себе си

Познайте себе си

Знайте кой сте наистина

Ние всички сме заобиколени от измислени герои, хора, които са измислени от режисьори, промоутъри и дори самоизобретени. Истинският смисъл на думата „лицемер“ е „актьор“ и това е невежеството за нашата истинска природа като Божии деца. Тя е която ни кара да живеем като измислени герои, които не осъзнават истинската цел, която Бог е избрал за нас. Когато престанем да разчитаме на собствената си доброта и да спрем да се заблуждаваме, че нямаме нужда от Бога, можем да насочим цялото си внимание върху откриването на истинското ни Аз.

Това е невежеството на нашата истинска природа, което е основната причина за това толкова много хора да живеят сякаш са актьори на сцена, страхуват се от това, което биха могли да видят, ако са честни със себе си. Истинското разбиране може да дойде, само когато сме готови да пуснем Христос изцяло в живота си. Продължавайки да живеем комфортно зад маската на самозаблудата, ние сме доволни да живеем в плътски свят, където мислим, че щастието има своя основа в купоните, правенето на пари, секс, ядене и пиене, да живееш в най-красивата къща и „да изглеждаш добре“.

Ставаме холивудски промоутъри, живеем зад маската на собственото си изобретение, страхувайки се, че ще бъдем по-малко интересни за другите, ако сме външно религиозни. Ние не осъзнаваме, че не се налагат строги ограничения и лишения, а живот с любов към Христос, която ни носи свобода да бъдем верни на себе си. Нашият нов път води до неописуема радост и траен мир.

„Наистина, ако вземем под внимание неблагоприятните обещания за награда и шеметната природа на обещаните в Евангелията награди, изглежда, че нашият Господ знае нашите желания, не твърде силни, но твърде слаби. Ние сме същества с половин сърца, заблуждаващи се с напитка и секс, и амбиция, когато ни се предлага безкрайна радост. Като невежи деца, които искат да продължат да правят пайове от кал в един беден квартал, защото не можем да си представим какво се има предвид под почивка на морето. Ние сме далеч от това да сме доволни (К.С. Люис).“

С любов в Христа,

Игумен Трифон

Снимка: http://www.pemptousia.gr/

За Николина Александрова

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...