Начало / Новини / Втори том на известния труд на св. Тихон Задонски „За истинското християнство“ вече е на книжния пазар

Втори том на известния труд на св. Тихон Задонски „За истинското християнство“ вече е на книжния пазар

Един от най-значимите благодатни подвижници и пастири в новата история на Руската православна църква, чиято святост е сравнявана с древните велики свети отци на Вселенската църква, е св. Тихон Задонски (1724 -1783).

Проникновен познавач на Св. Писание и Св. Предание, той завещава на християните безценно писмено съкровище, събрано в 16 тома. Едно от безценните му златословесни поучения е нравоучителното изложение „За истинското християнство“.

С радост ви информираме, че на книжния пазар вече може да бъде намерен втори том на „За истинското християнство“ (първият излезе през 2016 г.).

Българското издание излиза с благословението на Сливенския митрополит Йоаникий, който отбелязва в предговора: „В скръбните времена, в които живеем, времена на крайно оскъдяване на христянската ревност, на налагане на нов начин на мировъзприятие, излизането на втория том на този труд е събитие, което несъмнено има своето духовно значение и смисъл. Както казва св. Тихон Задонски: „Светата вяра може да бъде отхвърлена не само с думи, когато човек се отрича от Бога и Христа Божия Син и се обръща към чувствено идолослужение, но и със зли дела, с нехристиянски и беззаконен живот“.

Корица 2 томНяма да бъде пресилено, ако кажем, че книги, подобни на тази, са азбука на православната аскетика, без която е невъзможно да съществува истинско православно християнство“.

Книгата излиза преведена на български език за първи път. Вторият том може да бъде намерен в църковните книжарници и канаскиите в храмовете в София и по-големите градове.

За поръчки на новото издание: Албена Алексиева – 0885668014

За Ангел Карадаков

Виж още

Богослуженията през Страстната седмица обяви православната ни църква „Св. Константин и св. Елена” в Кент, Великобритания

Богослуженията през Страстната седмица обяви Българската православна църква „Св. Константин и св. Елена” в Кент, ...