Начало / Новини / Полският митрополит Сава посрещна на официално посещение предстоятеля на Американската православна църква

Полският митрополит Сава посрещна на официално посещение предстоятеля на Американската православна църква

За първи път откакто бе избран за предстоятел на Американската православна църква, през 2012 г., митрополит Тихон е на официално посещение в Полската православна църква. Той е там по покана на митрополит Сава, предстоятеля на ППЦ.

Заедно с митрополит Тихон е и Сан-Франциският митрополит Бенджамин. Делегацията бе посрещната на международното летище във Варшава от самия предстоятел на Полската църква вчера 17-ти август. След това бе отслужен благодарствен молебен в православната катедрала „Св. Магдалина“, която е построена през 1860 г. и е катедрален храм на Полската православна църква от 1920 г. 

След молебена делегацията на Американската православна църква посети и други храмове на ППЦ във Варшава. Днес и утре митрополит Тихон ще се срещне с митрополитите от Св. Синод на Полската църква. В манастира известен като „Св. Гора“, носещ името на св. Мария и Марта, ще бъде отслужена св. литургия за празника Преображение Господне, тъй като Полската православна църква е по стария календар. 

Снимки: Orthodox church in America

За Ангел Карадаков

Виж още

Честваме празника на св. Григорий Богослов

Свети Григорий, св. Василий Велики и брат му св. Григорий Нисийски образуват тризвездието на „тримата ...