Начало / Uncategorized / „Добротолюбие“ в помощ на енорийския свещеник – започваме издаване на Енорийски лист

„Добротолюбие“ в помощ на енорийския свещеник – започваме издаване на Енорийски лист

Като част от живото Тяло Христово – Църквата, забелязваме, че мнозина от енорийските свещеници имат желание, но нямат възможност и време да изработват за храмовете си енорийски лист, който православните християни да четат през седмицата.

И по този начин да се затвърждават във вярата ни. Поради тази причина и от желание да бъдем изцяло в помощ на енорийските свещеници екипът на „Добротолюбие“ реши да започне издаването на седмичен енорийски лист, който ще бъде качван в PDF формат в сайта ни. От тук всеки един духовник и мирянин свободно ще може да го изтегли и принтира. 

Надяваме се новата ни инициатива да бъде в помощ на всички ревностни духовници, които милеят за проповедта и катехизирането на православните християни. Всеки брой на листа ще бъде публикуван в петък, за да може да се принтира и разпространи в неделните дни. В първия брой на „Енорийски лист“ е публикувана проповед за настъпващата 11 Неделя след Петдесетница. 

Всички духовници, които имат свои проповеди и желаят те да бъдат публикувани, както и да споделят с нас свое мнение или забележка, може да го сторят на следния адрес: blog.dobrotoliubie@abv.bg

ЕНОРИЙСКИ ЛИСТ – БРОЙ 1

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...