Начало / Новини / Александрийската патриаршия отваря нова богословска школа за студенти от цял свят

Александрийската патриаршия отваря нова богословска школа за студенти от цял свят

Нова православна богословска школа на Александрийската патриаршия е на път да започне първата си академична година.

Както съобщава официалният сайт на на патриаршията, в момента се провежда записване за новооткритата Академия за богословски изследвания „Св. Марк“. Тя се намира в района на Сендерууд в Йоханесбург, Южна Африка. Курсът на обучение ще продължи три години, преподава се на английски, а записването е отворено за студенти от цял ​​свят.

Негово Светейшество патриарх Теодор II обяви откриването на новата академия по време на неотдавнашно пастирско посещение в гръцко-английския образователен институт „Сахети“, където 1300 ученици получават православно образование.

Академията „Св. Марк“ ще предложи на студенти от цял ​​свят възможността да учат за Православието, като следят онлайн уроци чрез електронна поща или социални медии. Студентите ще бъдат ръководени от опитни учители в областта на историята на църквата, догматиката, православната духовност, литургиката, християнската етика, пастирското богословие, с акцент върху съвременната теология в мисионерската мисия на Африка. 

284007.pСлед завършване на тригодишната програма и завършването на докторат, студентите ще получат акредитирана диплома по православна теология от катедрата по висше образование на Южноафриканското министерство на образованието.

Академичната програма за православни християнски изследвания вече е налице, курсът ще започне през 2019 г., а програмата за магистри по православно богословие и докторската програма са планирани за 2020 г.

За Ангел Карадаков

Виж още

Изографисва се най-големият храм в Перник

Изографисва се храмът „Св. пророк Илия“ в пернишкия квартал „Мошино“, съобщиха от Светата обител. Църквата ...