Начало / Пожар в Гърция / Румънският патриарх изрази съпричастност с пострадалите при пожара в Атина

Румънският патриарх изрази съпричастност с пострадалите при пожара в Атина

Румънският патриарх Даниил е изпратил адрес до Гръцкият архиепископ Йероним по повод огромния пожар, който и в момента бушува в Атина. 

В писмото си румънският предстоятел казва, че „с огромно съжаление научихме за драматичните последици от горските пожари в района на Атина, които са едни от най-смъртоносните пожари през последното десетилетие, в които бяха убити над 50 души и повече от 150 бяха ранени, някои от тях бяха в сериозно състояние“, казва патриарх Даниил.

„В тези моменти на голяма скръб, от името на духовенството и вярващите в Румънската православна църква, ние изпращаме съболезнования на всички онеправдани семейства и се молим на нашия състрадателен Бог да даде почивка на душите на починалите“, казва още той.

даниилПатриархът изразява и състраданието и братската си обич с всички, които сега страдат от последиците от тези пожари и желае бързо възстановяване на ранените. „Всички се надяваме, че гръцкият народ, поставен под доброто наставничество на Ваше Блаженство, ще преодолее тези изпитания с помощта на Бога“, се обръща към архиепископ Йероним патриарх Даниил.

Съболезнователни адреси изпратиха Вселенският патриарх Вартоломей и Руският патриарх Кирил. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Патриарх Неофит: Да даде Бог бързо възстановяване на пострадалите, а починалите да прости

Българският патриарх Неофит също изпрати съболезнователно писмо – адрес, до Негово Блаженство Атинският архиепископ Йероним.  ...