Начало / Пожар в Гърция / Гръцки свещеник е сред загиналите в пожара в Атина

Гръцки свещеник е сред загиналите в пожара в Атина

Гръцки свещеник е сред жертвите от огромния пожар, който гори в Атина. За това съобщават гръцките агенции, като се позовават на информация разпространена от църквата „Св. Николай“ в Атина. 

Свещеник Спиридон Папапостолу е бил открит мъртъв край морето, където избягал от огромния пожар. Той в продължение на много години е бил предстоятел на църквата „Св. Николай“. Племенникът на свещеника споделя в социалната мрежа, че чичо му е бил открит мъртъв край бреговете. „Той беше велик духовник с огромен труд, помогнал на много хора във време на своето служение. Лека му пръст. Кураж и сила на роднините на всички жертви“, пише Димитрис Теодосиу. 

Spyridon2Припомняме, че пожарът в Гърция взе десетки жертви в района на Атина. Големите горски пожари отнеха живота на най-малко 60 души край гръцката столица. Властите очакват броят им да се увеличи още, защото много хора се водят в неизвестност. Сред жертвите има няколко деца, които със семействата си са опитвали да напуснат опожарените райони в жилищните предградия, информира bTV.

Още 26 тела на загинали от пожарите хора бяха намерени близо до град Рафина, източно от Атина. По-рано гръцките радио и телевизия ЕРТ съобщаваха за 24 загинали. Повечето жертви са попаднали в огнения капан в района на курортното градче Мати, на 40 км североизточно от Атина, в домовете или в колите си, добави говорителят.

За Ангел Карадаков

Виж още

Патриарх Неофит: Да даде Бог бързо възстановяване на пострадалите, а починалите да прости

Българският патриарх Неофит също изпрати съболезнователно писмо – адрес, до Негово Блаженство Атинският архиепископ Йероним.  ...