Начало / Новини / Огън унищожи свещоливница в православен манастир в Ню Йорк, САЩ

Огън унищожи свещоливница в православен манастир в Ню Йорк, САЩ

Пожар изгори до основи православен параклис към манастира „Ново-Дивеево“, който е към диоцеза на Руската Задгранична православна църква. Намира се в щата Ню Йорк, а пожарът е избухнал на 18-ти сутринта. 

296465.p„Тази сутрин в 6:15 ч. нашата свещоливница изгоря. Изглежда тя е напълно загубена. Свещоливницата се намира в сградата, известна като Зелената казарма. На предната част на сградата са разположени два апартамента и няколко стаи за гости. В момента оценяваме пълния обхват на щетите. Изглежда, че в момента има няколко души, които са преместени. Слава Богу, че никой не е бил наранен от огъня. Отец Александър и майка Макария просят вашите молитви,

 

296464.pсъобщават от манастира. Според информация на медии от Ню Йорк, пожарникарите са изпитали трудност при овладяването на пожара заради отдалеченото място на манастира, както и фактът, че свещоливницата се е намирала в гориста местност. Огънят е овладян за около 40 минути.

Един човек е бил в сградата при запалването на огъня, но е успял да излезе невредим. Според органите огънят не е умишлено запален. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Йоан откри новата учебна година в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“

С архиерейска света литургия започна новата 2023/2024 учебна година в Софийската духовна семинария „Св. Йоан ...