Начало / Uncategorized / 6 малко известни факта за убийството на руското царско семейство

6 малко известни факта за убийството на руското царско семейство

Първото и единствено царско семейство в Русия e това на Романови. Император Николай II има пет деца: 4 дъщери (Анастасия, Олга, Татяна, Мария) и син Алексей.

Династията на Романови управлява Руската империя от 1613 до 1917 г.

През 1918 г., след като болшевиките разстрелват императора, съпругата и децата му, се появяват голям брой измамници, претендиращи за престола. Вече близо 100 години се разпространяват слухове, някои от тях са още от вечерта на разстрела.

И днес мнозина вярват, че едно от децата на императора може да е било спасено и че техен потомък може да живее сред нас.

6 факта за трагедията на последното царско семейство в Русия.

1 Анастасия е още жива

post_58fa4b7ddd3a5-620x397

Анастасия, най-малката дъщеря на император Николай. През 1918 г., когато са били застреляни Романови, останките на Анастасия не са били намерени в погребението на семейството и се разпространявали слухове, че младата принцеса е оцеляла.

Една от най-известните измамници е Анна Андерсън от Полша.

По-късно е намерено тайно погребение, в което са открити останките на младата принцеса, а съдебномедицински експерти са успели да докажат, че тя умира с останалата част от семейството през 1918 г. Нейните останки са погребани повторно през 1998 година.

2 ДНК

Много хора вярват, че болшевиките са погребали Романови на различни места в района на Свердловск. Освен това мнозина бяха убедени, че две от децата може да са спасени.

Имаше теория, че престолонаследникът Алексей и принцеса Мария може да са избягали. През 1991 г., когато ерата на комунизма свърши, изследователите успяха да получат разрешение от правителството да изследват останките на кралското семейство.

post_58fa4b9a08afd-620x408

Но учените са се нуждаели от ДНК анализ, за ​​да потвърдят теорията. Те помолиха принц Филип, съпруг на Елизабет II, да даде ДНК проби за сравнение. Съдебните експерти потвърдиха, че останките са на Романови. В резултат на това проучване беше възможно да се потвърди, че Алексей и принцеса Мария са погребани от болшевиките отделно от останалите. Телата са ексхумирани през 2015 г., за да се вземат ДНК проби за възстановеното разследване. През октомври 2016 г. патриарх Кирил казва, че тестовете скоро ще приключат. И до днес обаче останките на принц Алексей и сестра му Мария не са погребани – те се съхраняват в Руския държавен архив.

3 Доказателство за насилствено  убийство

След анализа на костите на Алексей и Мария се установи, че костите са сериозно повредени.

По останките на император Николай са открити следи от куршуми, което означава, че децата са били убити по друг начин. Учените успяват да установят, че Алексей и Мария са били залети с киселина и са умрели от изгаряния.

post_58fa4bb7ea13f-620x389

4 Недостигат пари

През 1990 г. друга група изследователи решават да се вкопчат с надеждата, че могат да намерят още няколко следи от местонахождението на останките на Романови.

След няколко дни те изкопали място с размер на футболно игрище, но приключили търсенето, защото не им достигали пари. Изненадващо, Сергей Плотников открил фрагменти от костите на Алексей и Мария.

5ad304fa15e9f95fd5240635

5 Съмнението

Руската православна църква отказа да приеме факта, че останките наистина принадлежат на семейство Романови. Църквата поискала повече доказателства, че тези останки са наистина намерени в погребението на царското семейство в Екатеринбург. Църквата поиска от съдебните експерти да извършат допълнителен преглед.

x620_Romanovi0257.jpg.pagespeed.ic.fOvr9dKEIS

6 Наследниците

Наследници на династията Романови живеят сред нас. Един от наследниците на царските гени – принц Филип, херцог на Единбург, съпругът на кралица Елизабет II, пра-племенница на принцеса Александра, и пра-пра-внук на Николай I.

Има осем други продължители на рода, сред тях са княз Георгий Михайлович, Олга А. Романов, Александър Франсис Матей, Николета Романов, Ростислав Романов. Но роднините не са представили своята ДНК за анализ, тъй като принц Филип е от най-близко родство.

post_58fa4bde11d9c-620x326

За Николина Александрова

Виж още

Благотворителният коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне довършването на храма „Свети Иван Рилски“

Традиционният благотворителен коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне каузата за довършването на ...