Начало / Новини / Центърът за обучение към Антиохийската патриаршия получи акредитация

Центърът за обучение към Антиохийската патриаршия получи акредитация

Антиохийският център за обучение към Антиохийската патрирашия получи сертификат за асоциирано членство в Асоциацията на богословските училища в Съединените щати и Канада, съобщава сайтът на Антиохийската православна архиепископия за Северна Америка.

ATS (Association of Theological Schools) е организация на християнски и еврейски семинарии и други висши училища по теология с повече от 270 институции. Комисията за акредитация на ATS предоставя акредитация на завършените училища.

При получаване на удостоверението на Близнената среща на ATS, която се проведе в Денвър на 20 юни, Антиохийският център се присъединява към православната богословска семинария на „Свети Тихон“, Православната богословска семинария на „Св. Владимир“ и семинарията „Светия кръст“, което е гръцко православно училище по теология в САЩ.

Антиохийският център стартира процеса на акредитация към Асоциацията на богословските училища в САЩ и Канада на 1 септември 2017 г. и връчването на сертификата за асоциирано членство отбелязва първата стъпка в 5-годишния процес за пълноправно членство в ATS.

„Нашето намерение е да допринесем за богословския пейзаж на този велик континент, като свидетелстваме за библейския и патрологичен етнос на православната църква“,

отбелязва д-р Кристофър Вениамин, професор по патрология и догматика, декан и главен административен служител на училището.

За Ангел Карадаков

Виж още

България има своя нов патриарх

След откриването, в залата на БАН, на Патриаршеския избирателен църковен събор и при вече гласувано ...