Начало / Новини / След претърпяната операция архиепископът на Кипър е добре

След претърпяната операция архиепископът на Кипър е добре

„Аз съм много добре и ще се върна към задълженията си в рамките на дни“, заяви Негово Блаженство архиепископ Хризостом II пред гръцката агенция Ромфея няколко дни след последната си операция на дебелото черво.

77-годишният кипърски предстоятел претърпя операция на 25 юни, след което лекарите съобщиха, че операцията е била успешна и че Негово Блаженство се възстановява добре.

Архиепископ Хризостом потвърди в телефонен разговор за Ромфеа, че операцията му е успешна и че здравословното му състояние се възстановява много бързо. Той също така подчертава, че лекарите, които се грижат за него, са най-добрите и са го уверили, че състоянието му е добро и че ще може да се върне към задълженията си в рамките на седмица.

Негово Блаженство е постъпил в манастира „Св. Неофит“ в Пафос на 12-годишна възраст, а през 1963 г. е ръкоположен за дякон. През 1972 г. е избран за игумен на манастира, а след това е ръкоположен за йеромонах. През 1978 г. е ръкоположен за епископ на Пафос, а през 2006 г. е избран за архиепископ на Кипър. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...