Начало / Uncategorized / За чудесата на Бога около нас

За чудесата на Бога около нас

Странно същество е човекът. Той никога не се задоволява, иска всичко да знае, да стигне и до най-дълбоките тайни. Отдаде ли му се да открие нещо, търси нови простори. И това не е само в областта на видимото. Ние искаме да разберем Бога, да разгадаем чудесата, които Иисус Христос е вършил. Така често стигаме до мъртва точка. Като разглеждаме делата на Спасителя Господа Иисуса Христа стигаме до две крайности: страх от самото чудо или стремеж към чудеса.

Ставр. ик. Иван Лалов Кондаков

Много често казваме, че не виждаме чудесата около нас. Публикуваме разказ на един от нашите читатели, който забелязва ежедневните чудеса на Бога. Тези, които са около нас и които често забравяме.

Бог обича всички еднакво. Той не ги дели, както ние избираме към кого да проявяваме любов и към кого не. Но има хора, към които Бог благоволи повече от другите и заради които върши чудеса. Това са тези ревностни стълбове, стоящи здраво в Православната вяра и служещи Му ден и нощ с цялото си сърце и душа.

И чудото се случи на храмовия ни празник в чест на светите първовърховни апостоли Петър и Павел в период, в който от няколко дни валеше без прекъсване и за който хората говорят, че такъв дъжд не е имало от много години. Всички служители на храма, участвали в подготовката на празника, се вълнуваха как ще протече той. Ще дойдат ли достатъчно поклонници, ще може ли навън да се раздава храната, приготвена за благословение на вярващите и още куп други въпроси.

В 8:00 ч. на 29-ти юни, след биенето на камбаната за утринното богослужение, дъждът спря …, но спря само при нас. Хора, идващи за празника от други краища на града казваха, че там продължава да вали.

Бог, по молитвите на светите апостоли Петър и Павел, даде възможност на всички гости за шест часа без дъжд да изживеят този чуден празник. Точно в 14:00 ч., минути след като беше прибрано всичко от раздаването на храната, започна отново да вали.

По молитвите на светите първовърховни апостоли Петър и Павел, Господи Иисусе Христе помилуй нас! Амин!

Автор: Атанас Филков

За Николина Александрова

Виж още

Молебен за здравето на Българския патриарх Неофит по повод единадесетата година от неговия избор и интронизация

Архиереите от Св. Синод на БПЦ-БП отслужиха днес в синодния параклис „Св. Цар Борис-Михаил“ молебен ...