Начало / За нас / Любопитно / В Албанската църква започнаха традиционните детски летни лагери

В Албанската църква започнаха традиционните детски летни лагери

И тази година ще се състоят традиционните вече детски летни лагери за момичета и момчета в Албанската православна църква. 

Лагерите и летните занимания за малчуганите са с благословението на архиепископ Анастасий, „който особено се грижи за възстановяването на православната църква и образованието на младото поколение, което е един от неговите основни приоритети“, пише в сайта на Албанската църква. 

Лагерите ще се проведат за двадесет и втора година. Началото им е положено през 1996 г. Децата ще се събират традиционно в манастира „Св. Йоан-Владимир“ близо до Елбасан, богословската академия в близост до Дюре, както и в манастира „Св. Теодор“. 

Темата на всички лагери тази година ще бъде: „Каквото и да правите, правете го в име Господне!“. Първите лагери на деца на възраст между 10 и 13 години ще започнат на 30 юни и ще приключат на 9 юли. Втората част, за децата между 14 и 17 години, ще се проведе от 12 до 21 юли. 

Третият лагер, който е за момчета, ще се проведе от 20 до 31 юли и за момичета съответно от 23 юли до 1 август. Всяка година десетки деца на православни семейства се включват в детските лагери, като по този начин възрастват духовно и се възпитават в традициите и духовността на православната църква. 

Снимки: Албанска православна църква

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Със заупокойна литургия и с панихида беше почетена паметта на българския екзарх Йосиф

Тази година се навършват 183 години от рождението и 109 години от кончината на приснопаметния ...