Начало / Новини / Митрополит Антоний отслужи Св. Литургия в Софийската семинария

Митрополит Антоний отслужи Св. Литургия в Софийската семинария

В неделния ден Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний възглави Божествената света Литургия в семинарския храм „Св. Йоан Рилски“. Той бе в съслужение с архимандрит Пахомий, ректор на духовното училище, йеромонах Мелетий, свещ. Козма Поповски и дякон Слави Спасов.

В края на богослужението митрополитът поздрави вярващия народ и отправи отечески благопожелания към семинаристите във връзка с приключването на учебната 2017-2018 година, като ги насърчи да бъдат търсещи Бога, защото според Светото Писание – „Каквото посее човек, това и ще пожъне“.

Митрополит Антоний призова учениците и народа с вяра и духовна бодрост да продължават да се изграждат като духовни личности  в служба на Христос и църквата, като носят Христовата светлина в сърцето си, с готовност за делото на благовестието. Архим. Пахомий отправи синовна благодарност към митрополит Антоний от името на цялата семинария и всички присъстващи за служението му и  бащинските молитвени грижи.  

Снимки: Емил Добрев, Софийска духовна семинария

За Ангел Карадаков

Виж още

Масови кръщения бяха извършени в Зимбабве

Въпреки неблагоприятните условия, пандемията и бедността, мисионерската дейност на митрополията на Зимбабве и Ангола от ...