Начало / Новини / Премиерът Борисов ще се срещне с Йерусалимския патриарх Теофил III

Премиерът Борисов ще се срещне с Йерусалимския патриарх Теофил III

Премиерът Борисов, както и делегатите с него – вицепримерът Томислав Дончев, просветният министър Красимир Вълчев, заместник министърът на външните работи и национален координатор по антисеметизма Георги Георгиев и кметът на столицата Йорданка Фандъкова, ще бъдат приети от Негово Светейшество Йерусалимския патриарх Теофил III.

Премиерът Бойко Борисов замина днес на планирани посещения в Израел и Палестина за 12, 13 и 14 юни. В Йерусалим премиерът Борисов ще проведе срещи с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, с президента Реувен Ривлин и с лидера на опозицията Исаак Херцог. На тях ще бъде направен преглед на двустранните отношения в областите от взаимен интерес, включително в сферата на сигурността и борбата с тероризма, и ще бъдат обменени мнения по международни и регионални теми. 

p-patriarh_na_ierusalim5_2300Делегацията водена от Борисов ще има среща и с българската общност в Тел Авив, за която концерт ще изнесе ансамбълът на Николина Чакърдъкова. В Рамала делегацията, водена от министър-председателя ще разговаря с премиера на Палестина Рами Хамдала за възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество и за Близкоизточния мирен процес. При посещението си в Израел премиерът ще бъде придружаван и от представители на Българската православна църква и на еврейската общност в България.

Преди посещението си в Израел премиерът Борисов ще се срещне в Измир с турския си колега Бинали Йълдъръм. Срещата е в отговор на поканата на министър-председателя на Турция Борисов да бъде гост на церемонията за откриването на трансанадолския газопровод ТАНАП.

Снимка: БТА, посещение на Премиера Борисов при Йерусалимския патриарх през 2010 г. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Доброволци почистиха района около манастира „Свети Петър и Павел“ в Пазарджишко

Доброволци почистиха района около манастира „Свети Петър и Павел“ в близост до пазарджишкото село Паталеница. ...