Начало / Новини / Поморие посреща чудотворна икона на Майката Божия

Поморие посреща чудотворна икона на Майката Божия

Чудотворната икона на „Света Богородица – Достойно есть“ пристига в Поморие по повод 15-то издание на Международния фестивал за православна музика, носещ нейното име.

Светинята е дарена на Българската православна църква от монаси от Св. Гора, а Св. Синод даде разрешение иконата отново да напусне пределите на Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ и да бъде изложена за поклонение в морския град. 

По инициатива на градоначалника на Поморие Иван Алексиев, както и с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, жителите и гостите на Поморие ще могат да се поклонят на чудотворната икона в дните на фестивала. 

достойноест буховоЧудотворното копие на иконата на Атонската чудотворна икона ще бъде посрещната днес от 17 часа в центъра на града с литийно шествие и водосвет. До 10 юни тя ще бъде изложена в храм „Рождество Богородично“. 

В международния певчески фестивал за православни песнопения и музика, който се организира в началото на сезона, тази година ще вземат участие 30 хора от България, Русия, Гърция, Румъния, Македония, Украйна и други държави. Петнадесет от хоровете за първи път ще участват на фестивала. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...