Начало / Новини / В книжарница „Къща за птици“ ще бъде представена книгата на архим. Захариас – „Разширяване на сърцето“

В книжарница „Къща за птици“ ще бъде представена книгата на архим. Захариас – „Разширяване на сърцето“

Днес от 18.30 ч. в столичната ателие-книжарница „Къща за птици“ ще бъде представена новата книга „Разширяването на сърцето“ на архим. Захариас (Захаруот издателство „Омофор“. Преводач на книгата от английски е Божидар Питев, а редактор е Мариян Стоядинов. 

На представянето ще присъства и Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

maxresdefaultАрхимандрит Захариас, роден през 1943 г. в Кипър, е духовно чедо в продължение на 27 г. на стареца Софроний (Сахаров) и духовник в основания от стареца манастир „Св. Йоан Кръстител“ в Есекс, Великобритания. Изучавал е богословие в Православния богословски институт „Св. Сергий“ в Париж и Богословския факултет на Солунския университет, където получава и докторска степен. Автор на редица книги и статии и гост-лектор в богословски факултети по света.

Cover-Zaharias-674x1024„Разширяването на сърцето“ е втората книга на отец Захариас, която излиза на български език, след „Пътят към сърцето“ (2009 г.) от издателство „Омофор“. Авторът е познат на българската публика със завладяващото си слово, последното му гостуване в България бе на Седмицата на православната книга във Варна през миналата година, където той изнесе поредица от беседи.

В един от броевете на онлайн предаването ни „Православието днес“ представихме част от неговата беседа. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Българската царица Теодора Търновска беше канонизирана за светица от Румънската православна църква с името Св. Теофана Басараб

Българската царица Теодора Търновска беше канонизирана за светица от Румънската православна църква с името Св. ...