Начало / Uncategorized / Да научим децата да обичат Бога

Да научим децата да обичат Бога

Децата се учат на любовта към Бога чрез примера на своите родители

Всеки православен родител иска децата му да растат, посещавайки неделните служби и да останат активни в живота на Църквата през целия си живот. Но все още много родители не демонстрират важността да имаш лична връзка с Бог пред своите деца. Ако не направиш Бог важен, твоето дете също няма да го приема за важен.

Децата наблюдават родителите си. Разпознават лицемерието и знаят кога не следвате ученията на Църквата през седмицата. Те чуват, когато използвате името Господне напразно. Те забелязват, когато пропускате молитвите през седмицата. Те забелязват, че говорите за Бога само в неделя сутрин.

Да се прекръстите, да запалите свещи и да кадите тамян само в неделя, учи вашите деца да разделят собствената си вяра и да ги остави беззащитни в свят, изпълнен с изкушения и да ги отклоните от важните неща, които са от духовно естество. Ако не демонстрирате значението на молитвата пред децата си, ще ги оставите беззащитни в свят, който мрази Христос. Вашите деца трябва да се молят с вас, да четат с вас Писанията, да се учат на вяра с вас.

Ако не направите  в дома си домашна църква, децата ви ще бъдат загубени за Христос и Православието ще бъде изразявано само около собствения ви гроб. Ако те не ви видят, че живеете в Христос, те ще се отвърнат от вярата, а Православието няма да оцелее в следващото поколение.

С любов в Христос,

Игумен  Трифон, игумен на манастира „Христос Спасител“, о. Вашън, щата Вашингтон, САЩ. 

За Николина Александрова

Виж още

Всички български светии – тема в седмичния подкаст на сайта „Добротолюбие“

Уважаеми читатели, в този брой на подкаста Ангел Карадаков, доц. д-р Костадин Нушев и Елена ...