Начало / Uncategorized / Гръцката църква се обяви против осиновяването от гей двойки

Гръцката църква се обяви против осиновяването от гей двойки

Ръководството на Гръцката православна църква архиепископ Йероним каза, че продължава да се противопоставя на приемната грижа за деца от родители от един и същи пол.

Това се случва след приемането в парламента на утвърждаващ законопроект в сряда.

Законопроектът, който би позволил на двойките, които са подписали споразумение за съжителство, включително на двойките от едни и същи пол, да станат приемни родители, бе одобрен от 161 депутати и отхвърлен 103, разделяйки СИРИЗА.

В изявление в четвъртък, Светият Синод заяви, че „отново заявява силната си опозиция срещу избора на държавата да лиши някои деца от правото да растат в нормална семейна среда“.

„Не е случайно, че до днес гръцкият народ продължава да се доверява на семейството като на една от основните ценности. За съжаление, „политическата коректност“ отново надделява срещу естествения ред и интересите на децата“, продължи архиепископът.

Светият Синод добави, че не се стреми да „наложи своите възгледи за държавата“, но заяви, че е „най-мащабната институция на гръцкия народ“ и има право да говори.

Премиерът Алексис Ципрас критикува някои депутати и част от медиите, че се концентрират единствено върху разпоредбата, която позволява на двойките от един и същи пол да станат приемни родители.

 

 

За Николина Александрова

Виж още

Празникът на св. Йоан Нови в Румъния събра над 10 000 вярващи

Над 10 000 вярващи събра литийното шествие в румънския град Сучава по повод празника на ...