Начало / Новини / Патриарх Кирил пристигна в Албания

Патриарх Кирил пристигна в Албания

В 14 часа Руският патриарх Кирил и делегацията на РПЦ-МП пристигнаха на международното летище „Майка Тереза“, Тирана, Албания.

Патриарх Кирил и придружаващата го делегация: митрополит Иларион Алфеев,  Архиепископ Сергий Солнечногорски и други бяха посрещнати от Албанският архиепископ Анастасий и архиереите от Св. Синод. 

Непосредствено след пристигането на делегацията бу извършена възкресна вечерня. В края на служба архиепископът Анастасий приветства патриарх Кирил с думите:

„С братолюбие, с цялата си душа и с голяма почит, ние днес приемаме нашия Свети брат, патриарх на Москва и цялата Русия, Кирил. От дълбините на сърцата си желаем чрез посредничеството и вдъхновението на Св. Кирил, чието име носите, да продължите своя верен принос с Божията мъдрост и вдъхновение. Нека Троичният Бог да ви даде много години и пълно здраве, вяра, изпълнена с ревност, с мисълта за кръста и възкресението, която, вдъхновена от Светия Дух, може да ръководи вярващия народ на Русия в непрекъснат духовен растеж, за да излъчва светлината на Кръста и възкресението в днешната епоха „.

Патриарх Кирил благодари на архиепископ Анастасий за топлите думи. След вечернята патриарх Кирил, придружен от архиепископ Анастасий, посети параклиса „Рождество Христово“. След това патриарх Кирил се срещна с архиереите от Св. Синод на Албанската православна църква. 

По информация на Албанската архиепископия. 


За Ангел Карадаков

Виж още

За празника Въздвижение в град Ямбол пред храма се извисява Христовия кръст

През дните преди Кръстовден пред храм „Свети Георги Победоносец“ в гр. Ямбол християни от енорията, ...