Начало / Новини / Здравословното състояние на патриарх Неофит е добро

Здравословното състояние на патриарх Неофит е добро

„Състоянието на Негово Светейшество патриарх Неофит е стабилно и няма повод за притеснения“, това заяви Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний по-рано днес на пресконференция в сградата на Св. Синод.

Митрополит Антоний призова православните християни да се помолят за бързото възстановяване на Негово Светейшество. По-рано днес от болницата, където вчера е бил приет патриарх Неофит, заявиха, че състоянието му е стабилно и той се чувства добре. Въпреки това специализираните медицински екипи продължават внимателно да го наблюдават.

По-рано през деня и на Официалния сайт на Св. Синод се появи съобщение, в което се казва:

DSC_9163„Вчера, 18 април, сряда, поради възникнал здравословен проблем Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит бе приет в клиника по кардиология на болница „Токуда“ в София. По информация от дежурния лекар от тази сутрин, състоянието му е стабилно и той се чувства добре. Въпреки това специализираните медицински екипи продължават внимателно да го наблюдават. Ние, архиереите, духовенството и миряните в БПЦ се молим за пълното му оздравяване и призоваваме всеки, който иска, да се присъедини към нас в молитвата ни…“.

Българският патриарх ще остане в болницата до пълното си възстановяване. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...