Начало / Uncategorized / Масово Св. Кръщение на брега на река Конго

Масово Св. Кръщение на брега на река Конго

Няколко конгоански катешумени наскоро бяха приети в Светата православна църква със Св. Кръщение на брега на река Конго.

Светото тайнство бе извършено от Негово Високопреосвещенство митрополитът на  Бразавил и Габон Панталеймон от Александрийската православна църква в събота, на границата между Република Конго и Демократична република Конго.

Негово Високопреосвещенство за първи път пристига в североизточния град Импфондо в Република Конго, за да посети енорийската общност на св. Йоан Кръстител – Св. Никола.

Той бе посрещнат на летището от енорийският свещеник отец Тимотей Ндзебе и членове на общността. След посещението си в църквата, първата в северната част на Конго, той пътува по река Убанг, която се влива в Конго и представлява част от границата между Република Конго и Народна република Конго. Там, между Бразавил на западния бряг и Киншаса на изток, митрополит кръсти няколко катешумени от всички възрасти, идващи от племената Банту и Пигми. Митрополит Панталеймон говори за уникалността на Светото кръщение.

Денят завърши с разговор между Негово Високопреосвещенство и енорийския свещеник и общността. Масовите кръщения са редовни събития в Александрийската православна църква.

За Николина Александрова

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...