Начало / Uncategorized / Детски празник за Св. Благовещение в гр. Банкя

Детски празник за Св. Благовещение в гр. Банкя

Св. Благовещение – празник и на християнската майка

Боголюбиви братя и сестри, уважаеми майки и баби,

Благовещение е пресветъл празник и начало на всички Господски празници и на нашето спасение. В този ден целият свят се радва и тържествува духовно заради неизказаното Божие човеколюбие и милосърдие към нас. В този ден Марииният Син получава от нея човешко тяло. Днес архангел Гавриил слезе от небето и благовести на Света Дева Мария неизказаната радост за Христовото въплъщение, което бе неизвестно дори на ангелите. Само на архангел Гавриил му бе казано за него от милостивия Бог, Който постоянно се грижи за човешкия род.
По случай този голям православен празник свето Благовещение (25 март), който отбелязваме и като Ден на майката, учениците които изучават „Вероучение“ към храм „Св. Св. Кирик и Юлита“ в гр. Банкя, с радост и обич ще поздравят всички майки и баби.

Програма за празника на 25 март:

Място на провеждане: Туристически информационен център

– 11:30 ч. – С помощта на професионален сладкар Мариана Митева, децата ще декорират „Сладки за мама“.

– 15:00 ч. – Учениците от неделно училище „Св. Стилиан Детепазител“ към храм „Св. Св. Кирик и Юлита“ гр.Банкя, съвместно със Седянка „Българка“ и Столична Община Район „Банкя“, ще припомнят за празника на всички присъстващи със сценка за Благовещение, стихотворения и песнички за празника.

Нека, като участваме в радостта на светлия празник и възхваляваме Божията майка, да се стремим да подражаваме на живота ѝ, да бъдем неизменно предани на Божията воля и изпълнители на Божиите заповеди.

За Николина Александрова

Виж още

Проф. Димитър Попмаринов: Патриархът ще поведе българската църква и хората

„Той е сериозен, зрял човек, с опит“, каза преподавателят в интервю за Nova news.  Патриарх ...