Начало / Uncategorized / Българска православна oбщина в Париж се подготвя за архиерейско посещение

Българска православна oбщина в Париж се подготвя за архиерейско посещение

Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний ще посети Българска православна църковна oбщина „Св. Патриарх Евтимий Търновски“ в Париж, на 1 април 2018 г. (неделя), когато честваме Вход Господен в Йерусалим.

В храма ще бъде отслужена празнична утреня от 9:00 ч. и архиерейска света Литургия от 10:30 ч., след която всички ще имат възможността да споделят празничната трапеза и да се срещнат с митрополит Антоний.

На 31 март, Лазарова събота, в 09:30 ч. ще бъде отслужена Златоустова света литургия в новата руска катедрала „Света Троица“ по покана на Корсунския епископ Нестор, отговарящ за руските православни общности във Франция, Швейцария, Испания и Португалия.

Екип от телевизия In LIFE ще гостува на църковната ни община в Париж, за да реализира поредния епизод от сериала „БезГранична вяра“, създаден по идея на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний и посветен на българските православни църковни общности, намиращи се в неговата епархия.

За Николина Александрова

Виж още

Завършва строежът на новата административна сграда при Самоковската порта до Рилския манастир

Завършва изграждането на новата административна сграда при Самоковската порта до Рилския манастир, започната през 2007 ...