Начало / Новини / Грузинският патриарх страда от възпаление на лицев нерв

Грузинският патриарх страда от възпаление на лицев нерв

Католикосът и патриарх на Грузия Илия II страда от възпаление на тригеминалния лицев нерв. Диагнозата е направена миналата седмица, съобщава geotimes.ge.

По думите на личния лекар на Грузинския патриарх, Цисана Шартева, на Грузинския патриарх са му направени изследвания, след които се установило възпалението. Той е направил редица процедури, които са му помогнали за бързото възстановяване. Миналата неделя Грузинският патриарх присъства на богослужение в Тбилиси по повод Неделя на Православието, след което е беседвал с хората. 

В проповедта си той е заявил, че „Църквата е спасила грузинската култура, грузинския език, за което благодарим на Господа“. Патриарх Илия II припомни, че именно на този ден Вселенската патриаршия признава Грузинската патриаршия за самостойна църква. 

Според Цисана Шартева в момента е трудно да се каже колко време ще отнеме пълното възстановяване на здравословното състояние на Грузинския патриарх Илия II. 

За Добротолюбие

Виж още

Почистиха и залесиха района около храм „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково

Районът на църквата „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково, която е архитектурно-строителен  и художествен паметник на ...