Начало / Новини / Православният информационен център в Благоевград отбеляза 9-та си година

Православният информационен център в Благоевград отбеляза 9-та си година

Девет години православна проповед и борба със зависимостите отбеляза Православният информационен център към Неврокопската св. Митрополия в гр. Благоевград. 

С благословението на Неврокопския митрополит Серафим днес в 18 часа архимандрит Епифаний, протосингел на Неврокопска епархия и свещеници отслужиха тържествен водосвет. Присъстваха представители на партньорски организации, с които вече 9 години заедно работи Православният център, както и много миряни, дошли с децата и внучетата. Малките с нетърпение духнаха свещичките и тортата беше разрязана, последва вкусна почерпка, а накрая всеки с думите „Простено – прости!“ си тръгна, отнесъл със себе си духовна светлина, топлина и вяра.

Православният информационен център на Неврокопска Света митрополия е създаден с благословението на Неврокопски митрополит Натанаил през 2009 година. Той е продължение на активната просветна и социална дейност на Неврокопска Света Митрополия. Намира се в идеалния център на гр. Благоевград – срещу Камерната Опера. Целта му е да подпомага духовния живот на хората. В центъра се реализират дейности обхващащи всички възрастови групи в три направления:

  • Информационна дейност
  • Организационна дейност
  • Образователна и просветна дейност.

Снимки: blagoevgrad.utre.bg

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Благотворителният коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне довършването на храма „Свети Иван Рилски“

Традиционният благотворителен коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне каузата за довършването на ...