Начало / Uncategorized / Св. Паисий Светогорец не забравя никого… не се притеснявай

Св. Паисий Светогорец не забравя никого… не се притеснявай

Преди повече от две години официално бе канонизиран атонският старец Паисий Светогорец. Още преди да бъде канонизиран официално за светец, той помагаше с молитва на стеклите се хора с проблеми. Немалко са извършените чудеса по неговите свети молитви. За още едно такова съвременно, случило се буквално преди дни чудо ще ви разкажем в по-долните редове. 

„Господин Андонис, жена му и дъщеря им дойдоха в нашия храм, който построихме в прослава на св. Паисий Светогорец на остров Кос, за да се помолят на светеца да им помогне, защото господин Андонис имал проблем със здравето… в този момент не знаех за проблема му, говорехме с него и той каза само:

Моля св. Паисий да ми помогне за моя здравословен проблем. Утре ще съм в Атина за изследвания. 

Единственото нещо, което можах да кажа, беше:

Св. Паисий не забравя никого… не се притеснявай.

След няколко седмици се чух с господин Андонис, който, оказало се, имал агресивна форма на рак, която се развивала доста бързо. Неговата съпруга заспала същата нощ и видяла св. Паисий, който тичал към съпруга ѝ с кръстното знамение и го благославял с него… Тя се оплакала на светеца и му казала: „Скъпи мой отец, защо благослови само съпруга ми, но не и мен?“ Св. Паисий се обърнал и я погледнал строго. В същия момент тя разбрала, че съпругът ѝ г-н Андонис е в нужда в момента, а не тя. Събудила се и знаела, че всичко ще бъде наред. 

eppais1 (1)На сутринта те заминали за Атина и г-н Андонис направил всички необходими изследвания. После двамата съпрузи посетили и храма на св. Архангел Михаил, където се били венчали на остров Сими. Накрая резултатите дошли и изследванията били чисти! Такава радост! Все пак докторът му казал, че е необходима операция, за да вземат проба от биопсия.. но те знаели и чувствали, че св. Паисий ще бъде с тях. Операцията трябвало да бъде извършена, за да се уверят, че всичко е наред. Тогава съпругата на г-н Андонис сънувала св. Паисий, който дошъл в параклиса, свалил расото си и бързо излязъл… тя се натъжила и си помислила: „Защо моят светец остави расото си и излезе?“. Тогава изведнъж го видяла да се връща обратно заедно със св. Нектарий Егински… Те благословили господин Андонис и излезли отново. 

Интервенцията се случила след няколко дни и докторът излязъл от операцията изненадан от това колко чисти са били органите на господин Андонис. Той заявил, че прави подобни операции в продължение на доста години, а вместо в очакваното лошо състояние открил органите на Андонис нормални и чисти. Пробата била изпратена за изследване и се върнала също чиста и нормална. Господин Андонис сега е излекуван и е по-здрав от всякога. 

Господин Андонис и семейството му дойдоха да благодарят на св. Паисий, а след това проведохме дълъг разговор, в който ми разказаха за чудото с всички детайли. Опитах се да го опиша во кратце, но това не е лесно. Извинявам се за простия превод. Слава на Бога! Да имаме винаги благословията на св. Паисий!

Автор на текста: Анна

Текстът е взет от страницата на св. Паисий Светогорец в социалната мрежа Фейсбук, където и сега може да бъде намерен. Публикацията е от вчера. Може да я видите тук

За Ангел Карадаков

Виж още

Близо вековен храм в санданското село Лешница днес отбелязва своя храмов празник

В деня за почит към света великомъченица Марина близо вековният храм в санданското село Лешница ...