Начало / Новини / Излезе от печат детският вестник „Кандилце“

Излезе от печат детският вестник „Кандилце“

Излезе от печат брой 9 на периодичното издание в-к „Кандилце“, което се издава от Неврокопска св. митрополия – Православен информационен център в гр. Благоевград и се списва от деца и ученици от журналистическия курс към центъра. 

В този брой на вестника ще прочетете Рождественското послание на Неврокопския митрополит Серафим, който казва, че  „изпитанията, трудностите и страданията, които ни носи нашият живот, нека не сломяват духа ни. Нека помним, че нашата надежда – Христос, е винаги с нас от мига на Въплъщението Си. Сам Той ни обещава: „Аз съм с вас през всички дни до свършека на света.“(Мат. 28:20). Нека и ние винаги бъдем с Него – с нашия Господ, Бог и Спасител Иисус Христос.“ Повече ще видите на страница 1. 

За втора поредна година в благоевградските училища децата имат възможност да посещават свободно избираеми часове по „Религия-християнство“. Занятията се осъществяват с благословението на Неврокопския митрополит Серафим и в резултат на активно сътрудничество между Неврокопска св. митрополия, Община Благоевград, в лицето на д-р Атанас Камбитов, и Регионалното управление на образованието. Тази успешно работеща форма на вероучение е характерна за училища от всички градове на Неврокопска епархия и е представена на втора страница. Там е поместено и интервюто с д-р Кътълин Криму от университета в Букурещ, преподавател по религия, който говори именно за преподаването на предмета „Религия“ в северната ни съседка Румъния. 

За рождественския трепет, звездата и новородилия се Спасител говори свещеник Методи Корчев на стр. 3.

В броя ще прочетете и това, че за поредна година Общинският съвет по наркотични вещества – Благоевград и Православният информационен център на Неврокопска св. митрополия организираха дарителска кампания в помощ на семейства в нужда от Благоевград. Кампанията е под надслов „Приятели, наши връстници гладуват! Нека спрем това!“ и цели да ангажира учениците и младите хора с проблемите на бедните.

Новия брой на в-к „Кандилце“ може да прочетете тук

За Ангел Карадаков

Виж още

Спомен за дядо Добри – шест години от неговата кончина

Днес се изпълват шест години от кончината на дядо Добри, който ще остане в историята ...