Начало / Новини / Излезе от печат детският вестник „Кандилце“

Излезе от печат детският вестник „Кандилце“

Излезе от печат брой 9 на периодичното издание в-к „Кандилце“, което се издава от Неврокопска св. митрополия – Православен информационен център в гр. Благоевград и се списва от деца и ученици от журналистическия курс към центъра. 

В този брой на вестника ще прочетете Рождественското послание на Неврокопския митрополит Серафим, който казва, че  „изпитанията, трудностите и страданията, които ни носи нашият живот, нека не сломяват духа ни. Нека помним, че нашата надежда – Христос, е винаги с нас от мига на Въплъщението Си. Сам Той ни обещава: „Аз съм с вас през всички дни до свършека на света.“(Мат. 28:20). Нека и ние винаги бъдем с Него – с нашия Господ, Бог и Спасител Иисус Христос.“ Повече ще видите на страница 1. 

За втора поредна година в благоевградските училища децата имат възможност да посещават свободно избираеми часове по „Религия-християнство“. Занятията се осъществяват с благословението на Неврокопския митрополит Серафим и в резултат на активно сътрудничество между Неврокопска св. митрополия, Община Благоевград, в лицето на д-р Атанас Камбитов, и Регионалното управление на образованието. Тази успешно работеща форма на вероучение е характерна за училища от всички градове на Неврокопска епархия и е представена на втора страница. Там е поместено и интервюто с д-р Кътълин Криму от университета в Букурещ, преподавател по религия, който говори именно за преподаването на предмета „Религия“ в северната ни съседка Румъния. 

За рождественския трепет, звездата и новородилия се Спасител говори свещеник Методи Корчев на стр. 3.

В броя ще прочетете и това, че за поредна година Общинският съвет по наркотични вещества – Благоевград и Православният информационен център на Неврокопска св. митрополия организираха дарителска кампания в помощ на семейства в нужда от Благоевград. Кампанията е под надслов „Приятели, наши връстници гладуват! Нека спрем това!“ и цели да ангажира учениците и младите хора с проблемите на бедните.

Новия брой на в-к „Кандилце“ може да прочетете тук

За Ангел Карадаков

Виж още

Излезе от печат книгата „Преподобни Яков Цаликис. Кратки истории, поучения, свидетелства“

От печат излезе новата книга на Фондация „Наследство на Зографската св. обител“, която обръща вниманието ...