Начало / Uncategorized / Гръцки светец върна от смъртта починало бебе

Гръцки светец върна от смъртта починало бебе

Днес се отбелзва паметта на св. Арсений от о. Парос, Гърция. Светецът извършил наскоро ново чудо с бебе, съобщава гръцката агенция Ромфеа. 

За чудото разказва старицата Арсенова – игумения на манастира „Св. Арсений Пароски“ на о. Парос. Монахинята разказва за случай на дъщерята на своята сестра, която със семейството си живее в Белгия. Жената ражда красиво момиче, което кръщават на Богоявление тази година на името на св. Арсений. Детето обаче се разболява и скоропостижно почива. Това се случва на 8 януари тази година. 

agios_arsenios_en_paroВ болницата, където е било настанено детето с майка си се намира и гръцки лекар, който среща старец с тояжка в ръка, търсещ майката и мъртвото вече дете. Старецът казал на лекаря да направи сърдечен масаж на детето. Докторът отива и изпълнява всичко, както му е казал старецът  и макар че са минали 24 часа от смъртта на детето, то се съживява.  Връщайки се в болницата майката, която искала да  подготви погребението на детето си, разбрала от лекаря, че всъщност то е живо. Вижда го да лежи в креватчето си. 

Старецът, който разговарял с лекаря бил самия св. Арсений Пароски. 

Случаят с възкресението на момиченцето от нейният покровител св. Арсений се случило в рамките на този месец. Бог дава утеха на всички ни, че светиите и днес са тук сред нас и се застъпват за нас, стига ние да вярваме и да се уповаваме достатъчно. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...