Начало / Новини / Гръцкият премиер Алексис Ципрас се срещна с архиепископ Йероним

Гръцкият премиер Алексис Ципрас се срещна с архиепископ Йероним

Вчера следобед в сградата на Атинската архиепископия се проведе среща на Атинския архиепископ Йероним с премиера  на Гърция Алексис Ципрас. 

В хода на срещата е бил обсъден спорът около името на Р Македония, след като Синодът на Атинската архиепископия заяви, че името Македония принадлежи исторически на Гърция и не са съгласни с името, което западната ни съседка носи. Ципрас е отправил молба към архиепископа да поеме грижата националните интереси на Гърция да бъдат запазени и църквата в Гърция да застане до държавата по този въпрос. 

През последните месеци Гръцката църква на няколко пъти влезе в остър конфликт с правителството в южната ни съседка, което прокара въвеждането на еднополовите бракове и съвместно съжителство на еднополовите двойки, както и въвеждането на сексуално образование в гръцкото училище.

article_30354Някои от митрополитите в Гърция скочиха срещу взетите от правителството решения и ги нарекоха „богоборчески“ и „целящи да намалят влиянието на Православната църква в Гърция“. 

За Добротолюбие

Виж още

Ваднали оскверниха разпятие в Патра, Гърция

Неизвестни са надраскали със спрей Разпятие, разположено в малък параклис в двора на църквата „Св. ...