Начало / Uncategorized / С църковни песнопения е официалното откриване на българското председателство на ЕС

С църковни песнопения е официалното откриване на българското председателство на ЕС

С изпълнения на автентични фолклорни песни и композиции, старинни църковни песнопения, народни танци и фолклорни ритми със съвременно звучене ще бъде официално открито българското председателство на ЕС.

Церемонията ще се състои тази вечер в Народния театър „Иван Вазов“. Откриването ще бъде с изпълнение на химна на България от Детския хор на Българското национално радио. Следват встъпителни думи от министъра на българското председателство Лиляна Павлова и речи на президента Румен Радев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, председателя на Европейския съвет Доналд Туск, председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и министър-председателя Бойко Борисов. 

ndk-predsedatelstvo-480697-810x0-252781-810x0След панела с речите Детският хор ще изпълни и химна на Европейския съюз. В културната програма са включени изпълнения на камерния ансамбъл „Йоан Кукузел-Ангелогласният“, вокална акапелна формация „Ева Квартет“, Стоян Янкулов и ансамбъл „Чинари“. Ансамбъл „Йоан Кукузел-Ангелогласният“ ще изпълни песнопението „Во царствии твоем“ от композитора Добри Христов. 

Снимка: БНТ

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...